Versterk je relatie

Relatietherapie

Relatietherapie geeft ruimte aan stellen die het gevoel hebben dat de communicatie niet loopt, de intimiteit afneemt en problemen hun relatie beïnvloeden. In effectieve sessies krijgen jullie de kans om met 2 therapeuten de liefde te versterken.

Wat levert relatietherapie op?

Relatietherapie brengt jullie dichter bij elkaar. Ten eerste door over gevoelens, twijfels, problemen, ruzies en behoeften te praten. Ten tweede door ongezonde dynamieken tussen jullie te veranderen. En ten derde door ruimte te maken voor liefde, (levens)lust, plezier, en verdieping.

Anderzijds kan het duidelijk maken dat het beter is om uit elkaar te gaan. In dat geval help relatietherapie om moeilijke gevoelens een plek te geven en het voor eventuele kinderen beter te maken. Ook kan het ruimte in het hart maken voor een volgende relatie.

Het is verstandig om in therapie te gaan zodra een probleem structureel is. Of wanneer beide partners echt aan een betere relatie willen werken. De meeste stellen wachten een lange tijd, waardoor emoties oplopen en problemen escaleren.

Relatietherapie heeft voor- en nadelen:

 • Helpt beide partners om terugkerende problemen of ruzies op te lossen.
 • Zorgt voor meer intimiteit, waardering, communicatie en contact.
 • Lucht op en schept ruimte in het hart.
 • Versnelt persoonlijke groei, door patronen uit het verleden op te lossen.
 • Vergoot het welzijn. Sterke relaties dragen bij aan een langer en gezonder leven.
 • Daarentegen vraagt relatietherapie een investering van tijd, geld en energie.

Relatietherapie door twee therapeuten

Bij In Search Of ondersteunen wij stellen altijd met twee therapeuten. Uit ervaring weten wij dat dit veel voordelen heeft:

 • Er is meer aandacht. Met twee therapeuten voelen stellen zich meer gezien en gehoord. Ook ontstaat zo niet het gevoel dat er één kant wordt gekozen.
 • Er is meer balans. Onze duo’s bestaan altijd uit een vrouw en een man, met bijbehorende ervaringen en levenspaden.
 • We zien en weten meer. Twee therapeuten betekent twee perspectieven, waardoor jullie je beter begrepen voelen en we samen sneller tot de kern komen.
 • Meer flexibiliteit en effectiviteit. Twee therapeuten combineren hun vakmanschap, houden elkaar scherp en sparren over wat voor jullie de beste weg is.
 • Meer diepgang. Met twee therapeuten kunnen we jullie elk individuele steun bieden én samen werken aan de relatie. Die drie processen versterken elkaar.
 • Een sterke basis. Onze therapeuten hebben onderling een ijzersterke relatie in familieverband. Eigenlijk logisch: een sterke relatie als basis voor relatietherapie.

Hoe werkt relatietherapie bij In Search Of?

Wanneer een stel bij ons komt om aan de relatie te werken, is er vaak al veel gebeurd en is de spanning hoog opgelopen. Daarom gaan wij voortvarend van start.

We beginnen altijd met een intake van drie sessies. Deze geeft een diepgaand beeld van alles wat er speelt, zodat jullie jezelf en elkaar beter leren begrijpen. De intake schept ruimte voor gevoelens en moeilijke gesprekken, maar maakt ook helder wat jullie precies willen. Dit zet dingen in beweging, geeft stof tot nadenken en kan bij twijfels helpen om een besluit te nemen.

Op basis van de intake maken wij een plan van aanpak op maat. Deze biedt een helder en gestructureerd pad waarin we samen werken aan jullie doelen. Hierbij is aandacht aan jullie individuele én gezamenlijke groei, zodat er een sterke basis ontstaat voor de toekomst.

Zorgvuldige intake

Sessie 1

Sessie 1 is een gezamenlijk gesprek (met ons vieren). Tijdens de sessie kijken we naar hoe jullie relatie zich ontwikkelt heeft, wat jullie tegen aan lopen en wat jullie willen/nodig hebben. Wij zorgen er voor dat jullie je beiden gezien en gehoord voelen.

Na de sessie vullen jullie thuis twee uitgebreide en wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten in. Daarmee krijgen jullie en wij een nog beter beeld van wat er speelt.

Sessie 2

In sessie 2 hebben jullie, los van elkaar, een individueel gesprek met één van ons. Dit biedt ruimte om meer de diepte in te gaan. We bespreken de vragenlijsten en gaan in op jullie voorgeschiedenis.

Hoe zijn jullie thuis opgegroeid? Welke gebeurtenissen hebben jullie gevormd? Hoe ging je om met moeilijkheden ? Dit geeft nieuwe inzichten en zet dingen vaak al in beweging.

Goed om te weten: omwille van het vertrouwen, houden we de inhoud van het individuele gesprek niet geheim voor de andere partner.

Hierna analyseren wij de gesprekken en de vragenlijsten, en vatten we alles samen in een plan van aanpak. Hier besteden we veel aandacht aan.

Sessie 3

Sessie 3 is een gezamenlijk gesprek waarin ons plan van aanpak centraal staat. Dit uitgebreide plan geeft een diepgaand beeld van jullie situatie en schetst een helder pad voorwaarts. We beschrijven o.a.

 • Onze visie op relatieproblemen en -therapie.
 • De sterktes, uitdagingen, dynamieken, en kernthema’s van jullie relatie.
 • Feedback aan de hand van het Sound Relationship House model van sterke relaties.
 • Jullie persoonlijke voorgeschiedenis en jullie eigen kwaliteiten, thema’s, patronen en uitdagingen.
 • De verbanden tussen jullie voorgeschiedenis en jullie relatieproblemen.
 • Wat jullie samen én individueel nodig hebben om de relatie langdurig te versterken.
 • Een op maat gemaakt plan om die verbetering te realiseren.

Dit plan, dat jullie op papier meekrijgen, is een integraal onderdeel van onze aanpak en is zowel voor jullie als voor ons erg waardevol.

Jullie biedt het een nieuwe kijk op zaken en helderheid over opties. Je leert jezelf en elkaar ook beter begrijpen. Plus het biedt vertrouwen, hoop en handvaten om dingen al anders te gaan doen, los van het vervolgtraject.

Ons dwingt het plan om scherp te zijn, echt tot de kern te komen en te leren begrijpen waar jullie nu écht tegenaanlopen. Het betekent dat we goed kunnen doorpakken en tot betere resultaten kunnen komen.

Een helder vervolg

Gestructureerd vervolg

Voor sommigen is de intake genoeg, maar de meesten gaan verder aan de hand van ons plan. Dit omvat 5 tot 9 blokken, kent een geleidelijke opbouw en heeft een heldere structuur. Zo weten jullie waar je aan toe bent.

In elk blok werken jullie samen aan je relatie. Om dat te bereiken, combineren we individuele sessies (1-op-1) met gezamenlijke sessies (met ons vieren):

Individuele sessies

Relatieproblemen ontstaan vaak door oude pijnen en patronen. De bron hiervan ligt in onze vroegste jeugd, waar we leerden over dingen die aan de basis staan van elke relatie, zoals

 • liefde
 • contact
 • conflict
 • grenzen
 • behoeften
 • gevoel
 • bevestiging
 • veiligheid
 • autonomie
 • hechting

In de individuele sessies pakken we deze patronen aan. Jullie helen je pijn, leren op een gezonde manier om te gaan met problemen en ontwikkelen jezelf als mens. Wij merken dat mensen hier vrijer, rustiger, en steviger door worden. Ook leven mensen meer vanuit hun waarden, gevoelens en behoeften.

Gezamenlijke sessies

In de gezamenlijke sessies werken jullie aan het oplossen van jullie relatieproblemen en het versterken van jullie fundament. Dit gebeurt vanuit een dieper begrip voor elkaar en vrijer van oude beperkingen. Jullie

 • Praten dingen uit en vergeven elkaar voor wat er is gebeurd
 • Leren elkaar beter kennen en waarderen
 • Ontwikkelen een gezondere dynamiek
 • Bouwen voort op elkaars kwaliteiten
 • Maken ruimte voor meer verbinding, intimiteit, betekenis, vertrouwen en toewijding
 • Leren op een gezonde manier conflict hebben
 • Leren dieper communiceren
 • Maken samen nieuwe plannen voor de toekomst

Start snel met relatietherapie

We hebben geen wachtlijst en kunnen in de regel snel starten met relatietherapie. Meld je aan via het contactformulier of neem contact op met onze assistante Belinda op 06-30846314‬ of admin@insearchof.nl. Jullie mogen ook eerst gebruik maken van een gratis online kennismaking. In een half uur bespreken we jullie problemen, wat jullie willen en hoe we te werk zouden gaan. Zo kunnen jullie bepalen of het goed voelt en of jullie met ons een goede keuze maken.

We hebben geen wachtlijst en kunnen in de regel snel starten met relatietherapie. Meld je aan via het contactformulier of neem contact op met onze assistante Belinda op 06-30846314‬ of admin@insearchof.nl. Jullie mogen ook eerst gebruik maken van een gratis online kennismaking. In een half uur bespreken we jullie problemen, wat jullie willen en hoe we te werk zouden gaan. Zo kunnen jullie bepalen of het goed voelt en of jullie met ons een goede keuze maken.

Contactformulier

Naam(Vereist)

Veelgestelde vragen

Het is moeilijk om van tevoren te zeggen hoe lang de relatietherapie gaat duren. De intake kan binnen 2 weken zijn afgerond en voor sommigen is dat genoeg. Het vervolgt duurt vaak een paar maanden.

Vooraf lijkt dat lang, want stellen komen vaak met een urgent probleem. Maar problemen die vaak al jaren duren, zijn niet snel op te lossen. En echte groei en verandering kosten nu eenmaal tijd.

Wij merken dat stellen, wanneer ze eenmaal zijn begonnen, het niet erg vinden dat het even duurt. Met een helder plan weten ze waar ze naar toe gaan. En het is fijn om te tijd te nemen om dingen anders te gaan doen.

Relatietherapie wordt niet vergoed en wij werken niet met zorgverzekeraars. Onze cliënten vinden het desondanks de investering waard, omdat het zorgt voor structurele verbeteringen. Deze dringen ook door tot het ouderschap en werk.

De intake beslaat twee gezamenlijke sessies (met twee therapeuten) van ongeveer 1.5 uur (à €240 per uur) en twee individuele sessies (met één therapeut) van ongeveer 1.5 uur (à €140 per uur). Daarnaast rekenen we €495 voor het uitschrijven van een analyse en het ontwerpen van een plan van aanpak voor het vervolgtraject. De intake vergt zo een investering van ongeveer €1635, waarbij sessies achteraf worden gefactureerd op basis van de daadwerkelijke duur. De bedragen zijn inclusief BTW.

De kosten van het vervolgtraject hangen af van jullie behoeften en staan in het plan van aanpak dat jullie aan het einde van de intake meekrijgen.

Sessies kunnen tot 24 uur van te voren kosteloos worden afgezegd of verzet. Sessies die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd of wanneer cliënten niet op de sessie komen, worden voor 75% in rekening gebracht. Dit geldt uiteraard niet bij overmacht of ziekte.

Wij vinden dat een relatie alleen in vrijheid kan groeien. Jullie mogen daarom op elk moment zowel de intake als het vervolgtraject annuleren.

Er is geen wachtlijst, dus jullie kunnen snel van start.

Wij zijn er voor jullie allebei. Wij oordelen niet, geven niemand de schuld en gebruiken geen GGZ diagnoses. Wel zijn we warm, toegewijd en eerlijk.

We gaan zorgvuldig en discreet om met jullie gegevens. Meer hierover staat in onze Privacy Policy.

Wij combineren verschillende vormen van therapie en andere methodieken voor menselijke ontwikkeling. Deze lijken op EFT relatietherapie en leggen nadruk op gevoelens en patronen uit onze jeugd. Wij hebben inmiddels veel ervaring opgebouwd in het begeleiden en hebben verschillende opleidingen afgerond op het gebied van o.a.

Gottman Method Couples Therapy
Inner Kind Therapie
Haptotherapie
Systemisch werk
NLP
Enneagram
MBTI
Generative trance
Euritmie
Martial arts

Locatie Heemstede

bloementjes in het gras
In Search of praktijk ruimte

Locatie Oosterbeek