Maak kennis met Ilja en Fleur

Over ons

Bij In Search Of bieden wij individuen en stellen een veilige plek om te onderzoeken, groeien en verbinden. Daarmee is het ook een uiting van wie wij zijn en wat we waarderen in onze eigen relatie.

Maak kennis met Ilja en Fleur

Over ons

Bij In Search Of bieden wij individuen en stellen een veilige plek om te onderzoeken, groeien en verbinden. Daarmee is het ook een uiting van wie wij zijn en wat we waarderen in onze eigen relatie.

Ons eerste gesprek, aan de telefoon, duurde bijna vier uur. We waren direct dol op elkaar en wilden alles met elkaar delen. En dat is eigenlijk nooit anders geworden.

Wel is onze relatie door de jaren heen sterk veranderd. Deels door al het mooie en moeilijke dat we samen hebben meegemaakt. En deels door al het mooie en moeilijke dat we in elkaar aantroffen.

Onze keuze was om onze relatie centraal te stellen, om eerlijk in de spiegel te kijken en om van elkaar te leren. Ook zochten we regelmatig professionele hulp, voor onszelf en voor ons als stel.

Dat doen we overigens nog steeds, want er zijn nog steeds momenten dat we elkaar achter het behang kunnen plakken en we geraakt worden in onze oude patronen.

Over ons - Ilja & Fleur

Wel zijn we daar nu milder over, speels bijna. We hebben geleerd dat elke botsing, elke pijn, een opening kan geven naar groei en verbinding. En die zoeken we steeds op, vanuit liefde en nieuwsgierigheid.

Na dit alles voelen we veel respect en genegenheid voor elkaar. We zien en begrijpen elkaar als geen ander. En we zijn dankbaar voor elkaar, ons mooie gezin en de warme familiebanden.

Het therapeutschap is een extensie van onze levenshouding. Daarmee is het een bron van plezier en verdieping in onze relatie. En van botsingen en frustraties, omdat we ook hier onszelf in tegenkomen.

Alles is er en alles mag er zijn. Zoals vanaf het eerste begin.

Ilja van In Search Of

Ilja van Roon

Ik houd van leren, creëren, op avontuur gaan, en mijn binnenwereld verkennen. De naam In Search Of is daar een afspiegeling van. Het is ook een uitnodiging aan mijn cliënten om het pad te volgen dat hen past.

Mijn eigen pad is kronkelig geweest. Ik heb te maken gehad met depressie en angst, en het onvermogen om mijzelf te binden. Kort na elkaar zijn mijn nichtje, mijn enige zus en mijn oudste zoon overleden. En het huwelijk en ouderschap hebben zowel het beste als het slechtste in mij naar boven gebracht.

Nu ik de 50 nader, zie ik mijzelf als een rijpe beginner. Ik ben steeds meer thuis in mijzelf, maar val nog regelmatig in mijn valkuilen. Ik maak makkelijk contact, maar ben graag op mijzelf. Ik ben moedig en genereus, maar kan ook bot en fel zijn. Ik zie de kern, maar vergeet mijzelf soms. Ik ben speels, maar heb ook iets zwaarmoedigs.

Fleur is de belangrijkste persoon in mijn leven. Ze is mijn lief, mijn wederhelft, mijn spiegel en mijn metgezel. Ik bewonder haar lichtheid, spiritualiteit en de stille vanzelfsprekendheid waarmee ze ontluikt. Onze praktijk is een uiting van onze gezamenlijke reis en daarmee voor mij een kostbaar goed.

Aikido is mijn andere liefde. Alhoewel ik onregelmatig train – hierin schuilt een les die ik maar niet wil leren – voedt Aikido mijn ziel. Op de mat ontwaak ik en leer ik over nederigheid, overgave, vrijheid en harmonie. Ik heb mijzelf ooit als een liefdevolle krijger omschreven en Aikido is daar onlosmakelijk mee verbonden. 

Aikido en het therapeutschap zijn wat dat betreft communicerende vaten. Het therapeutschap is een pittig maar verrijkend pad. Het daagt mij uit om oprechter te zijn en los te laten wat niet meer dient. Het is ook een continue oefening in liefde en waarachtigheid. 

Ik kom langzaam op een plek waar het in mijn werk minder belangrijk is welk instrument ik gebruik. In plaats van het werk van anderen toe te passen, maak ik meer ruimte voor eigen inzichten en het creëren van eigen werkvormen. Desondanks hieronder een lijstje van opleidingen voor degenen die daar waarde aan hechten.   

 • Gottman Method Couples Therapy bij The Gottman Institute, Amerika
 • 1e jaar opleiding tot Haptotherapeut, Nederland
 • Basisjaar Haptonomie, Nederland
 • Innerlijke Kind Therapie certificering met Pat Wyman, Amerika
 • Generative Trance met Stephen Gilligan, Amerika
 • Coach training met Coach University, Amerika
 • NLP Master Practitioner bij Robert Dilts, Amerika
 • NLP Practitioner met PPD, Engeland
 • Korter werk in het Enneagram, hypnotherapie, focusing, geweldloze communicatie, familieopstellingen en Feldenkrais
 • MBTI certificering door de American Management Association
 • Zwarte band in Aikido (shodan)
 • Master in Corporate Communicatie bij RSM University, Nederland
Fleur van In search of

Fleur Heuzinkveld

Zolang ik mij kan herinneren ben ik al op zoek naar betekenis en zingeving en probeer ik mijn leven bewust te leven. Ook ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in de mens en haar innerlijke samenhang; in wat ons drijft en in hoe we ons kunnen ontplooien tot vrije en harmonieuze wezens.

Naar mijn cliënten toe vertaalt dit zich in een onderzoekende en nieuwsgierige houding, waarbij ik zonder oordeel ruimte maak voor dat wat er is. Dit komt ook voort uit mijn ervaring dat de moeilijkste gebeurtenissen ons de meest waardevolle lessen kunnen aanrijken.

In mijn eigen jeugd heb ik, net als veel van mijn vrouwelijke cliënten, op seksueel vlak traumatische gebeurtenissen ervaren. Als gevolg daarvan maakte angst zich van mij meester, en nog steeds heeft dat zo nu en dan vat op mij.

Dat is niet altijd eenvoudig, maar het nodigt me uit om in mijn lijf en hart mijn weg terug te vinden naar vrijheid en vertrouwen. Het werk van Gurdjieff is hierin voor mij van grote waarde, omdat ik daar mijzelf op nieuwe manieren leer kennen en mijzelf anders kan ervaren.

Ook muziek en euritmie, waartoe ik op dit moment een opleiding volg, inspireren mij hierin; ze leren mij om los van prestatie en los van verwachtingen, schoonheid en plezier te laten ontstaan in het moment. Dit vindt ook gestaag zijn weg naar mijn therapeutschap.

Al met al geen makkelijk pad, maar ik ben toegewijd en ga de moeilijkheden in mijzelf aan. Mijn cliënten nodig ik ook hiertoe uit; om samen op zoek te gaan naar het verrijkende en heilzame dat verstopt ligt in iedere ervaring.

Dat doe ik met warmte, empathie en geduld. Ik ben een gevoelig mens en kan mij makkelijk met anderen verbinden. Tegelijkertijd ben ik ook intelligent en analytisch en wil ik mensen doorgronden. Ik laat mij leiden door idealen en streef naar meesterschap in wat ik doe. Hierin ben ik resultaatgericht en daadkrachtig maar niet dogmatisch.

Ik ben geïnspireerd door het werk van Rudolf Steiner en zijn mensbeeld neem ik mee de sessies in. Mijn dochters zijn echter mijn grootste inspiratiebron.

In mijn werk komen verschillende disciplines samen, waaronder:

 • Euritmie (Hogeschool Leiden)
 • Gottman Method Couples Therapy (The Gottman Institute)
 • Innerlijk Kind Therapie certificering (Pat Wyman – 3Keys)
 • Systemische begeleiding bij scheiding (Kita Bronda – Kind en Ik)
 • Holistische Gezinstherapie (Sylvia Leegwater – Dreamchild)
 • Korter werk in het Enneagram, MBTI, (stief)ouderschap, familieopstellingen, antroposofie en meditatie
 • Post-Bachelor Human Resources Management (NCOI)
 • Master in Bestuurskunde (Vrije Universiteit Amsterdam)
 • Bachelor in Integrated Communication Management (Hogeschool Utrecht)