Introductie

Iedere relatie heeft zijn sterke en zwakke punten. Sommige daarvan bestaan misschien al vanaf het begin van de relatie en andere kunnen zijn ontstaan in de loop van de tijd. Wat jullie situatie ook is, er kan een moment komen dat tenminste een van jullie vindt dat de relatie niet lekker loopt.

Misschien overwegen jullie wel om uit elkaar te gaan of is er in de praktijk al afstand en weinig intimiteit. Wellicht is er sprake van terugkerend conflict, over iets (schijnbaar) onbenulligs als de afwas of juist over iets wezenlijks als ouderschap of intimiteit. Bij sommige stellen is er sprake van onopgeloste pijn, bijvoorbeeld door affaires of diepe teleurstellingen, bij andere stellen zitten thema’s uit onze jeugd in de weg.

Wij werken als relatietherapeut met stellen die worstelen met uiteenlopende thematiek. Hierbij kijken we naar wat er tussen jullie samen gebeurt, waar jullie botsen, welke patronen ongezond zijn, waar jullie perspectieven niet aansluiten en waar het in de onderstroom stokt. Wij zorgen voor een omgeving waarin het veilig en productief is om deze zaken te onderzoeken, om alternatieven aan te leren en oude wonden te helen.

Maar onze aandacht gaat zeker niet alleen uit naar wat niet werkt. We besteden ook graag aandacht aan zaken die de fundamenten van jullie relatie versterken, zoals vriendschap, intimiteit en vreugde. We onderzoeken hoe jullie samen meer gedeelde betekenis kunnen vinden en bij kunnen dragen aan het vervullen van elkaars levensdromen. En we versterken met ons werk graag het commitment en vertrouwen tussen jullie.

Het proces

Wij starten elk therapeutisch traject met een intake van drie sessies van 90 minuten (alhoewel we in geval van acute crisis sneller kunnen schakelen). Zo leren we jullie kennen, brengen we jullie geschiedenis in kaart, identificeren we probleemgebieden en markeren we gebieden waar jullie het goed hebben. Dit doen we door zowel met jullie samen als apart te spreken en via wetenschappelijke gevalideerde vragenlijsten.

Op basis van de intake stellen wij een behandelplan op, met doelen en interventies. Wij werken dan samen met jullie in een aantal sessies naar structurele verbetering toe. Soms kunnen we jullie ook adviseren met een van ons apart wat werk te doen, bijvoorbeeld wanneer individuele patronen en ervaringen een rol spelen.

Als stel werken met stellen

Wij – Fleur en Ilja – kiezen er voor als stel met stellen te werken. Wij merken dat dit diepte en balans toevoegt aan het proces van onze cliënten. Hoewel we beiden getraind zijn in een breed scala aan therapeutische disciplines, zijn we verschillende mensen met complementaire talenten, vaardigheden en perspectieven. Dat brengen we in jullie proces in.

Fleur, bijvoorbeeld, heeft een beter begrip van het vrouwelijke perspectief op relaties en het leven, bijvoorbeeld als het gaat om grenzen, seksualiteit, vrouw-zijn, (stief)moederschap, en werk. Ilja heeft een meer mannelijk perspectief op zaken zoals intimiteit en emoties, boosheid, vaderschap, werk en seksualiteit.

Daarnaast putten we ook uit onze eigen ervaring als stel, dat al veelvuldig door het leven is getest. Ook vormt het diepe respect dat we voor elkaar hebben en het plezier dat we beleven in elkaars aanwezigheid, een veilige en inspirerende basis voor anderen.

Praktisch

Wij werken niet met zorgverzekeraars en hanteren geen wachtlijst. Over het algemeen kunnen we snel van start.

Wij raden stellen aan om in persoon met ons te werken, dus bij ons in de praktijk. Dan behalen we de beste resultaten.

Als afstand een probleem vormt of jullie zorgen hebben over je gezondheid, werken wij graag online.

Neem contact met ons op