Introductie

Ben je op zoek naar inspiratie, nieuwe ervaringen en praktische tools voor je persoonlijke ontwikkeling? Onze workshops behandelen thema’s die centraal staan aan ons (werkende) leven, zoals loslaten, boosheid, angst en burn-out. We richten ons hierbij op de mens achter de medewerker. Elk thema benaderen we vanuit vier verschillende perspectieven:

  • Inzicht: aan de hand van kennis en ervaringen uit onze praktijk als therapeuten en zakelijke coaches, leggen we het thema uit. Wat is de kern? Hoe uit zich dit in ons werk? Wat zijn de zichtbare en onzichtbare spelregels? Meer inzicht rond het thema geeft je meer bewegingsruimte.
  • Impact: je ontdekt in je lijf en je gevoel wat er rond het thema speelt. Hiermee verdiep je je begrip en maak je het tastbaar.
  • Ontwikkeling: rond elk thema spelen vaak (on)bewuste patronen van voelen, denken en doen. Voor je die kunt doorbreken, is het nodig iets in jezelf te ontwikkelen. We onderzoeken wat dat is en hoe je dat doet.
  • Actie: we nodigen je uit om op een nieuwe manier om te gaan met het thema. Hoe ziet dat er praktisch uit? Wat kun je anders doen in relatie tot jezelf of een ander/collega?

Loslaten

Het leven vormt ons en wij vormen het leven. En gaandeweg doen we ervaringen op die we bij ons houden. Dat is fijn wanneer het ons energie, dankbaarheid en verbinding geeft. Maar niet zo handig als het ons gevangen houdt in negatieve emoties zoals rancune, verdriet en teleurstelling.

Maar hoe laat je los? Als iemand je dierbaar is of iemand je juist vreselijk pijn heeft gedaan. Of wanneer een langgekoesterde wens niet in vervulling is gegaan, of iemand – of zelfs het leven – zich niet aan zijn beloftes heeft gehouden.

In deze workshop gaan we op zoek naar het spel tussen vasthouden en loslaten. Waarom houden we (echt) vast? Wanneer is dat verstandig en wanneer eigenlijk niet? En wat is er voor nodig om op een gezonde manier los te laten, zodat er ruimte ontstaat voor iets nieuws in je leven?

Boeken

Wij kunnen deze workshop over loslaten voor u verzorgen binnen uw eigen organisatie of team en deze afstemmen op uw specifieke situatie en uitdagingen. Neem hierover contact met ons op.

Daarnaast is het ook mogelijk om mee te doen aan de openbare workshops die wij regelmatig organiseren. Onze agenda vindt u hier.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op.

Boos

Partners die om het minste of geringste geïrriteerd zijn. Of juist veel te lang hun ongenoegen oppotten. Collega’s die ‘ja’ zeggen maar ‘nee’ doen. Of je baas die uit het niets in woede ontsteekt.

Boosheid – want daar hebben we het over – is een van onze kernemoties en daarmee thuis of op de werkvloer niet te vermijden. Afhankelijk van hoe we er mee omgaan, kan boosheid een bron zijn van vitaliteit en verbinding, of ons juist ondermijnen.

Maar hoe ontvang je de boosheid van anderen? Mag je eigen boosheid er wel zijn of is dat niet veilig of beleefd? Of gaat je eigen boosheid juist met je aan de haal en heb je later spijt van wat je doet of zegt?

Deze workshop gaat in op deze en andere vragen. Deelnemers staan stil bij de verschillende functies van boosheid, ontdekken wat hun eigen boosheid aanraakt en verkennen manieren om op een gezondere manier met boosheid om te gaan.

Boeken

Wij kunnen deze workshop over boosheid voor u verzorgen binnen uw eigen organisatie of team en deze afstemmen op uw specifieke situatie en uitdagingen. Neem hierover contact met ons op.

Daarnaast is het ook mogelijk om mee te doen aan de openbare workshops die wij regelmatig organiseren. Onze agenda vindt u hier.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op.

Angst

Knoop in je buik. Dichtknepen keel. Koude ledematen en een droge mond. Oftewel: angst. Voor iets of iemand, echt of bedacht. Angst die levensgroot is of juist ongemerkt op de achtergrond van alles loopt te bepalen.

Soms is angst een goede raadgever, dan houdt hij ons scherp en helpt hij ons om echt gevaar te vermijden. Vaak, echter, is angst gebaseerd op beperkende overtuigingen, vroegere ervaringen of is het een uiting van iets anders in onszelf.

Wat de bron ook is, angst zuigt energie en weerhoudt ons ervan om met vertrouwen in het leven te staan en dingen te doen waar we beter van worden; omdat ze energie geven, iets nieuws mogelijk maken, ons in staat stellen iets in de wereld neer te zetten of ons te verbinden met een ander.

In de deze workshop kijken we de angst recht in de ogen aan en leren we wat er nodig is om met meer vertrouwen in het leven te staan.

Boeken

Wij kunnen deze workshop over angst voor u verzorgen binnen uw eigen organisatie of team en deze afstemmen op uw specifieke situatie en uitdagingen. Neem hierover contact met ons op.

Daarnaast is het ook mogelijk om mee te doen aan de openbare workshops die wij regelmatig organiseren. Onze agenda vindt u hier.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op.

Burn-out

We hebben het druk. En leggen druk op onszelf. Door middel van overvolle agenda’s, hoge verwachtingen en ambitieuze targets. Velen van ons voelen ook het gewicht van sociale media, vrienden, familie, evenals collega’s en onze baas. Om het nog maar niet te hebben over wat we zelf vinden dat we moeten doen of zijn.

Geen wonder dat velen van ons bezwijken onder die druk en uiteindelijk een burn-out krijgen. Of, misschien nog erger, niet echt een burn-out krijgen, maar gewoon de hele tijd uitgeput zijn en zich nog maar net vooruit weten te slepen.

In deze workshop kijken we naar de mentale en emotionele kant van burn-out. Waarom raken we burned-out? Wat voor invloed heeft het op ons? Wat is de weg naar herstel? En het belangrijkste: wat kunnen we doen om het te voorkomen?

Misschien is dit alles wel te ambitieus voor een avond en leggen we teveel druk op onszelf. Hoe dan ook, samen gaan we op zoek naar de essentie van burn-out en bieden we je handvaten om het anders aan te pakken.

Boeken

Wij kunnen deze workshop over burn-out voor u verzorgen binnen uw eigen organisatie of team en deze afstemmen op uw specifieke situatie en uitdagingen. Neem hierover contact met ons op.

Daarnaast is het ook mogelijk om mee te doen aan de openbare workshops die wij regelmatig organiseren. Onze agenda vindt u hier.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op.