Verdiepingsdag Het Huis van Liefde

De dagen zitten vol met werk, sport, familie, een gezin, etcetera. Vaak komen stellen in een bepaald ritme, waarin dingen gewoon gaan zoals ze gaan. Dat is veilig en voorspelbaar, maar dezelfde gesprekken en structuren kunnen ook eentonig worden.

Het risico bestaat dat stellen elkaar uit het oog verliezen en elkaar langzaam los beginnen te laten. Andere stellen lopen niet tegen eentonigheid aan, maar zijn juist explosief samen en maken veel ruzie.

Wat jullie situatie ook is, het kan erg waardevol zijn om even uit de rijdende trein te stappen en stil te staan bij de basis: jullie samen. Wat loopt fijn en kan je verstevigen? Waar ben je dankbaar voor en mag je intensiveren? En waar schuurt het of mist er iets?

Deze verdiepingsdag brengt een aantal stellen samen voor een diepgaande verkenning van hun relatie. Weg van alle agenda’s en to do’s, brengen we in kaart waar het stroomt, waar het stokt en wat we praktisch kunnen doen om de basis steviger te maken.

Doordat we de groep klein houden, heb je als stel veel aandacht en ruimte voor je eigen thema’s. Maar we maken ook ruimte voor onderlinge uitwisseling, zodat stellen van elkaar kunnen leren en we herkenning kunnen vinden in elkaars ervaringen.

Programma

TijdstipOmschrijving
08:30 – 09:00
Aankomst
We komen op eigen gelegenheid naar de locatie. Ontvangst met koffie en thee.
09:00 – 10:00
Kennismaking
We beginnen met een uitgebreide kennismaking en delen het doel en de structuur van de verdiepingsdag. We luisteren naar een inspirerend verhaal en nemen de aandacht mee naar binnen.
10:00 – 11:00
Relatie op zijn best
We beginnen bij dat wat goed is en werkt, waar we dankbaar voor zijn, wanneer jullie als stel op je best zijn. Samen verkennen jullie dat en geven jullie er vorm aan. Wat maakt jullie op die momenten sterk? Hoe kunnen jullie dat vasthouden en nog verder uitbouwen?
11:00 – 11:15
Pauze
11:15 – 12:45
Het Huis van Liefde
Een sterk en veerkrachtig huis van de liefde heeft negen bouwstenen. Welke zijn dit? Welke delen zijn sterk in jullie relatie en welke mogen meer aandacht krijgen? Dit wetenschappelijk onderbouwde huis biedt een helder kader waarin stellen duidelijker weten waar ze staan en wat ze te doen staat.
12:45 – 13:30
Lunch
Een lekkere en voedende lunch om weer op energie te komen.
13:30 – 15:00
Relatie in zwaar weer
We verkennen de schaduwkant van de relatie. Samen maken jullie een schets van hoe en wanneer jullie relatie op zijn slechtst is en wat dat in jullie raakt. Ook maken we kennis met vier destructieve gedragingen die in staat zijn elke relatie te ondermijnen. Door hier bewust van te worden, krijg je meer grip op je moeilijkheden.
15:00 – 15:15
Pauze
15:15 – 16:45
Vier tools
We verkennen de tegenhangers van de vier destructieve gedragingen. Wanneer zet je ze in en hoe? Welke afspraken kunnen je hier als stel in maken? Dit geeft je praktische handvaten om het tij te keren en potentiële valkuilen in je relatie te omzeilen.
16:45 – 17:00
Afronding
Na een intensieve dag ronden we af. We vatten samen, spreken een intentie uit voor onze relaties en nemen afscheid van elkaar.

Locatie: Landgoed De Horst

Hier hebben we de beschikking over de Salon op de 1e etage van het hoofdgebouw. Dit is een lichte ruimte met een fijne sfeer.

De keuken van De Horst maakt gebruik van duurzame, biologische en streekproducten. Het landgoed heeft een eigen moestuin en bijenkassen.

Het landgoed is genomineerd voor Beste Trainingslocatie van 2021. Het grenst direct aan het bos, voor een fijne wandeling in de middag, en het heeft voldoende parkeerplaatsen en laadpalen. Het Landgoed heeft een zogenaamde Green Key, een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven.

De Horst is gelegen aan De Horst 1, 3971 KR te Driebergen-Rijsenburg. Voor meer informatie, kijk op de site.

Boeken

De verdiepingsdag wordt gegeven door Ilja en Fleur samen en vindt altijd plaats op een weekenddag van 09:00 tot 17:00. Er is ruimte voor maximaal 6 stellen. Jullie investering is €395, voor twee personen, inclusief BTW, lunch, koffie, thee en versnaperingen. We werken met alle stellen, ongeacht seksuele geaardheid of gender identiteit.

Let op

Weet dat deze retraite geen vervanging is voor relatietherapie. Als jullie het gevoel hebben dat jullie relatie meer aandacht nodig heeft of zich in de gevarenzone bevindt, raden we jullie aan om te onderzoeken wat therapie voor jullie kan betekenen. Lees meer over onze benadering van relatietherapie.