Introductie

Je team is druk, gedreven en op zoek naar het volgende punt op de horizon. Of misschien zit je team juist vast of presteert het ondermaats. In welke situatie jullie ook verkeren: een Team Retraite is een goede investering in je team en haar mensen.

Sommige retraites of heidagen richten zich op de inhoud, op concrete doelen, plannen en strategieën. Dat kan waardevol zijn, maar het is niet waar wij voor kiezen.

Onze retraites zijn zo ontworpen dat we kijken en ervaren in de onderlaag van het team. We richten ons op mensen en hun onderlinge verhoudingen. Op de mens achter de medewerker. Als het daar namelijk goed zit, wordt het makkelijker in de bovenlaag. En ook: als het daar stokt, loopt het team spaak.

Daarom kijken we in deze retraite naar een drieluik van het verleden, heden en de toekomst van het team. Hoe heeft het team zich ontwikkeld, waar zitten blokkades en welke mogelijkheden dienen zich aan?

Soms zijn er onuitgesproken moeilijkheden of persoonlijke gebeurtenissen die invloed uitoefenen op het team. Daar maken we ruimte voor. Er kunnen ook waardevolle zaken zijn die meer mogen worden gezien en daarmee zorgen voor meer binding en energie.

Natuurlijk kijken we ook naar het team als systeem, dat zijn eigen dynamiek en regels kent. Ook op dit niveau kunnen er blokkades zijn of juist ongeziene mogelijkheden.

Door deze doordachte opzet biedt de Team Retraite je team de mogelijkheid om te reflecteren en te verbinden. Om te luisteren en gehoord te worden. En om tot de kern te komen zodat het volgende niveau kan worden bereikt.

Team Retreat:

  • Schept ruimte voor diepe en echte gesprekken die vertrouwen en verbondenheid bevorderen
  • Legt de onderliggende gedachten, gevoelens, overtuigingen en patronen van je team bloot die de prestaties en relaties beïnvloeden

  • Identificeert verborgen beperkingen en groeipotentieel van je team
  • Bevordert verzoening waar mogelijk en nodig

Programma dag 1

TijdstipOmschrijving
08:30 – 09:00
Aankomst
Ontvangst met koffie en thee.
09:00 – 10:00
Check in
Landen en het bespreken van verwachtingen. Ook luisteren we naar een inspirerend verhaal.
10:00 – 12:30
Persoonlijke verhalen
Deelnemers kijken terug op de afgelopen 12 maanden en delen de belangrijkste thema’s/vraagstukken uit hun persoonlijke leven. Oprecht luisteren creëert intimiteit en levert waardevolle inzichten.
12:30 – 13:15
Lunch
Een lekkere en voedende lunch om weer op energie te komen.
13:15 – 17:00
Professionele verhalen
Deelnemers kijken terug op de afgelopen 12 maanden en verkennen de belangrijkste thema’s op werk. Dit geeft inzicht in de sterke punten en het groeiproces van elk teamlid.
17:00 – 19:00
Team dynamiek
We onderzoeken de onderliggende dynamiek van het team als een systemische geheel. Dit identificeert kernpunten die de prestaties van het team beïnvloeden.
19:00 – 20:30
Team diner
Geen werk, privé-tijd.

Programma dag 2

TijdstipOmschrijving
07:30 – 09:00
Ontbijt
09:00 – 09:30
Verbinden in beweging
We maken lichaam, hart en geest wakker met behulp van martial arts.
09:30 – 12:30
Team Identity Matrix
We verkennen zes belangrijke aspecten van de teamidentiteit. Dit legt (verborgen) beperkingen bloot en opent gebieden van groei op een dieper niveau.
12:30 – 13:15
Lunch
13:15 – 17:00
Het ontwerpen van de toekomst
Met behulp van de persoonlijke, professionele en team-gerelateerde inzichten uit beide dagen, werken de deelnemers aan een routekaart voor de komende 12 maanden.
17:00 – 17:30
Conclusie
Take-aways, intenties en behoeften.

Boeken

De Team Retraite duurt twee dagen en loopt van zaterdagochtend tot zondagmiddag. De locatie zal in afstemming met uw team worden gekozen, maar we hebben goede ervaringen met rustige en comfortabele plaatsen in het westen en oosten van Nederland. In overleg kunnen we de retraite laten beginnen op vrijdagavond, bijvoorbeeld met een diner en avondactiviteit.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op.