insearchof programma life foundation

Life foundation

Exclusief 12-daagse privéprogramma dat je verlost van pijnlijke patronen en je leven blijvend naar een hoger niveau tilt.

Informatie aanvragen

NL Interesse

Introductie

Het leven is vaak goed. Wanneer we voldoening en plezier halen uit ons werk en onze relaties. Wanneer we in een flow zitten en alles vanzelf lijkt te gaan. Wanneer we op ons best zijn.
Maar soms lopen we vast. In relaties waarin we kwetsen of gekwetst worden. In gevoelens van depressie, schaamte of niet goed genoeg zijn. in werk dat niet bij ons past.

Op zichzelf zijn dit al vervelende dingen. Maar de manier waarop we met deze moeilijkheden omgaan – bijvoorbeeld door uit contact te gaan, te hard te gaan werken, conflict te vermijden, of alchohol of drugs te gaan gebruiken – kan vervolgens de bron worden van hele nieuwe problemen.

We doen dit niet omdat er iets mis met ons is, maar omdat we onbewust de lessen die we als kind geleerd hebben, in ons volwassen leven herhalen.

Lessen over wie we moesten zijn en over hoe we (niet) moesten zijn. Over hoeveel ruimte er was voor onze gevoelens en behoeften. Over onze waarden en waardigheid. Over hoe onze kwaliteiten gezien of juist genegeerd werden.

Soms waren de lessen die we leerden pijnlijk, zoals wanneer anderen onze grenzen overschreden of wanneer een dierbare ons verliet.

Zonder het te beseffen leeft deze geschiedenis in ons voort. Het zorgt ervoor dat we patronen uit het verleden herhalen, bijvoorbeeld in ons ouderschap of onze relaties, en dat het leven ons vaak op dezelfde pijn trakteert, met een zelfde reactie tot gevolg.

Om deze diepgewortelde, vaak onbewuste patronen te veranderen, is het nodig ze bij de bron aan te pakken. Om ze daar hun kracht te ontnemen en gezonde alternatieven te ontwikkelen.

Wanneer we ons losmaken van onze programmering, worden we vrijer om in overeenstemming met onze gevoelens, waarden en behoeften te leven, gelijkwaardige relaties op te bouwen, werk te doen dat ons echt voedt en onze kinderen gezonder op te voeden.

Life Foundation is hiervoor ontworpen. Het is een breed en diepgaand therapeutisch programma waarin we een steviger innerlijk fundament leggen. Het is voor mannen en vrouwen die het oude willen doorbreken en ruimte willen maken voor het nieuwe.

Highlights

  • 10-12 volle dagen van 1-op-1 werk in een comfortabele omgeving
  • Combineert effectieve tools uit verschillende disciplines
  • Holistische benadering die lichaam, hoofd en hart aanspreekt
  • Meer vitaliteit, zingeving, innerlijke vrijheid, intimiteit en authenticiteit
  • Zet je echte waarden, talenten en behoeften centraal in je leven
  • Ontdek en realiseer je verborgen potentieel
  • Word vrijer van beperkende emotionele en cognitieve patronen

Blok 1: 2 dagen

We beginnen met een diepgaand onderzoek naar jouw leven en hoe dat je gevormd heeft.

We identificeren je MBTI en Enneagram types. Dit zijn twee krachtige en complementaire instrumenten waarmee je jezelf beter leert kennen. Ze leggen uit waarom je doet wat je doet en in welke gebieden je je kunt ontwikkelen. MBTI en Enneagram worden vaak afzonderlijk van elkaar gebruikt, en dit programma is een van de weinige waarin hun relatie duidelijker wordt.

We kijken ook in detail naar je voorgeschiedenis. Hoe hebben je gezin van oorsprong, school en cultuur je gevormd? Welke emotionele last uit het verleden draag je nog steeds met je mee? Welke gebeurtenissen uit je volwassen leven hebben indruk op je gemaakt?

Voor veel mensen is dit de eerste keer dat ze zó gedetailleerd naar hun leven kijken en de grote lijnen en ervaringen zien. Dit geeft inzicht in hoe je jezelf ziet, grenzen trekt, je behoeften vervult, met conflict omgaat, uiting geeft aan emoties, doelen nastreeft, met mensen omgaat en andere belangrijke gebieden van je ontwikkeling.

Aan het einde van dit blok zul je jezelf in een heel ander licht zien en zijn we goed voorbereid op blok 2, waarin we de belangrijkste onderwerpen en obstakels aan gaan pakken.

Blok 2: 8 dagen

In dit blok werken we aan de beperkende patronen en emotionele lasten die we in blok 1 identificeerden. Wij gebruiken hierbij effectieve tools uit verschillende disciplines, waarbij de nadruk ligt op lichaamswerk en je gevoelsleven.

Dit laatste is belangrijk: we praten niet alleen en komen samen tot inzichten, maar dringen door tot de daadwerkelijke bron van zaken waar je in het leven last van hebt. Die nadruk op het voelen en het lijf zorgen er voor dat het proces soms pittig is, maar is ook de reden dat het blijvend effectief is.

Naast deze diepgang, is ook breedte kenmerkend voor dit programma. We werken niet slechts aan één enkel probleem – bijvoorbeeld depressie, verslaving, burnout, gebrek aan zingeving – maar kijken hoe alles met elkaar samenhangt met de mooie en de moeilijke delen van je leven.

Hierdoor is Life Foundation geen snel, maar wel een grondig proces. Het betekent dat we niet alleen een heel breed scala aan ‘problemen’ aanpakken, maar ook dat verbetering in één gebied doorwerkt in andere gebieden. Dat kost tijd, maar is wel de moeite waard.

Want gaandeweg Life Foundation neemt je vitaliteit, levenslust en veerkracht toe. Je zult ervaren dat het helen van oude, vaak onbekende wonden en het loslaten van oude lasten zorgt voor nieuwe ruimte en energie.

Ook wordt duidelijker wie je werkelijk bent, wat je echt wilt en welk potentieel je wilt realiseren. Als vanzelf ga je jezelf en anderen op een gezondere manier behandelen.

Eigenlijk verandert er veel op alle vlakken van je leven. In een verantwoord tempo dat je in staat stelt om gaandeweg je buitenwereld aan te passen aan je binnenwereld. We helpen je om deze transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Als je wil, kan je na dit blok het Life Foundation programma afronden. Velen kiezen er echter voor om door te gaan met blok drie, dat zich helemaal richt op jouw nieuwe toekomst.

Blok 3: 2 dagen (optioneel)

Dit laatste blok is optioneel, maar bouwt mooi voort op blok 2. We kijken namelijk vooruit, naar hoe je vorm wil geven aan je toekomst.

De invulling hiervan stemmen we af op jouw behoeften, dromen en ambities, die tegen die tijd vrijer zijn van oude patronen en daarmee duidelijker en zuiverder zijn.

Sommige cliënten willen hun relaties opnieuw vormgeven of vragen zich af wat voor soort ouder of persoon ze willen zijn.

Anderen willen werken aan hun persoonlijke missie, visie en doel, of onderzoeken hoe ze hun carrière of onderneming een nieuwe impuls kunnen geven.

Waar we ook naar kijken, we maken samen een routekaart voor de komende paar jaar. Hierin staan je waarden en talenten en behoeften centraal. Dit vormt een waardevol einde van een grondig proces.

Er zijn cliënten die hierna nog periodiek langs komen om in te checken en verder te werken aan alle nieuwe dingen die het leven brengt. Wel zien we dat de veranderingen die tijdens het programma zijn gemaakt, blijvend zijn.

Praktisch

Life Foundation bestaat uit 10-12 volle dagen die beginnen om 09:00 en eindigen rond 15:00 – 16:00. Halve dagen zijn ook een optie. Je bepaalt zelf het tempo waarin je het programma afrondt.

Veel mensen komen één keer per twee tot drie weken. Zo kun je in rust wat je leert integreren in je leven. Andere mensen geven de voorkeur aan een intensief proces. In dit geval verdelen we het programma in drie of vier blokken met 1-3 maanden tussen elke periode voor integratie en bezinning.

Wij werken niet met zorgverzekeraars en hanteren geen wachtlijst. Over het algemeen kunnen we snel van start.

Het Life Foundation programma is zowel bij Fleur als bij Ilja te volgen. Wij raden onze cliënten aan om in persoon met ons te werken, omdat we dan de beste resultaten behalen. Als afstand een probleem is of je zorgen hebt over je gezondheid, staan wij er voor open om online te werken.

Interesse?

Heb jij interesse in dit programma? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.