insearchof programma leadership foundation

Leadership foundation

Exclusief 12-daagse privéprogramma dat je verlost van pijnlijke patronen en je carrière blijvend naar een hoger niveau tilt.

Informatie aanvragen

NL Interesse

Introductie

Werk heeft een belangrijke plek in ons leven. Het is een bron van inkomsten, een deel van ons zelfbeeld, een domein van zingeving, verbinding en gemeenschap. En nog veel meer – of minder – afhankelijk van hoe we zijn opgevoed en tegen dingen aankijken.
En in dat werk, zeker wanneer we leiding geven, komen we onszelf tegen, zowel in het mooie als moeilijke. Bijvoorbeeld in hoe we omgaan met grenzen en conflict, hoe we ons emotioneel verbinden of afsluiten, in de balans tussen onze behoeften en de verwachtingen van anderen.

In het leiderschap komt ook tot uiting wat ons als mens drijft. Waarom willen we deze rol? Wat betekent success? Wat hebben we nu eigenlijk echt nodig om ons waardevol en goed te voelen?

Net als in de rest van ons leven, komen in het leiderschap onze diepgewortelde patronen naar boven. Bijvoorbeeld wanneer we botsen of geraakt worden door mensen en situaties. Of wanneer we situaties vermijden, die daardoor weer de bron worden van nieuwe problemen.

Natuurlijk is het belangrijk om leidinggevende kennis en vaardigheden op te doen. Nog belangrijker, echter, is het innerlijke spel van leiderschap, hoe we als leider en mens zijn. Dat bepaalt of we het volgende niveau bereiken of onze eigen groei belemmeren.

Het Leadership Foundation programma is ontworpen om leiders een sterk innerlijk fundament te geven. Het geeft je carrière een boost door je echte waarden, passies, behoeften en verlangens de kern van je leiderschap te maken en door ruimte te scheppen voor innerlijke groei.

Highlights

  • 12 volle dagen 1-op-1 werk in een comfortabele omgeving
  • Combineert effectieve tools uit verschillende disciplines
  • Holistische benadering die lichaam, hoofd en hart aanspreekt
  • Leid met meer impact, aanwezigheid, authenticiteit en inspiratie
  • Ontdek en realiseer je verborgen leiderschapspotentieel
  • Maak je waarden, behoeften en talenten het hart van je leiderschap
  • Word vrijer van beperkende emotionele en cognitieve patronen

Blok 1: 2 dagen

De ontwikkeling van je leiderschap begint eerst bij jou als mens, bij hoe het leven je heeft gevormd en waarom je doet wat je doet.

We beginnen met een self-assessment, waarmee je reflecteert op je eigen functioneren op het werk en thuis. Dit is een nulmeting, aan de hand waarvan we later je voortgang kunnen bepalen.

Ook identificeren we je MBTI en Enneagram types. Dit zijn instrumenten waarmee je inzicht krijgt in je drijfveren, je mentale en emotionele functioneren en hoe je omgaat met moeilijke situaties op werk.

MBTI en Enneagram worden vaak afzonderlijk van elkaar gebruikt, en dit programma is een van de weinige waarin hun samenhang duidelijker wordt. Dit verdiept je zelfinzicht.

We kijken ook uitgebreid naar je voorgeschiedenis. Hoe hebben je gezin van oorsprong, school en cultuur je gevormd? Welke emotionele last uit het verleden draag je nog steeds met je mee? Welke gebeurtenissen uit je volwassen leven hebben indruk op je gemaakt?

Voor veel leiders is dit de eerste keer dat ze zo gedetailleerd naar hun leven kijken en de grote lijnen en zich herhalende patronen zien. En hoe die zich vervolgens vertalen naar hun carrièrepad en huidige rol.

Gaandeweg begrijp je beter wat de huidige staat is van je innerlijke fundament, b.v. hoe je jezelf ziet, grenzen trekt, je behoeften vervult, met conflict omgaat, uiting geeft aan emoties, doelen nastreeft, en met mensen omgaat.

Ook weet je beter welke innerlijke patronen ineffectief of zelfs destructief zijn, en in welke domeinen je als mens te groeien hebt om zo een volgend niveau te bereiken.

Met dit alles in kaart gebracht, ben je bewuster van jezelf en zijn we goed voorbereid op blok 2, waar we nog een slag dieper gaan.

Blok 2: 8 dagen

In dit blok werken we aan de beperkende patronen en emotionele lasten die we in blok 1 identificeerden. Wij gebruiken hierbij effectieve tools uit verschillende disciplines, waarbij de nadruk ligt op lichaamswerk en je gevoelsleven. Dit laatste is belangrijk: we praten niet alleen en komen samen tot inzichten, maar dringen door tot de daadwerkelijke bron van zaken waar je op werk in vast loopt. Die nadruk op het voelen en het lijf zorgen er voor dat het proces pittig is, maar ook blijvend effectief.

Naast deze diepgang, is ook breedte kenmerkend voor dit programma. We werken niet slechts aan één probleem maar kijken naar hoe alles samenhangt met hoe je als mens en leider bent. Hierdoor is Leadership Foundation geen snel, maar wel een grondig proces. Het betekent dat we een heel breed scala aan ‘problemen’ aanpakken en dat verbetering in één gebied doorwerkt in andere gebieden. Dat kost tijd, maar is wel de moeite waard.

Want gaandeweg Leadership Foundation verandert je leiderschap. In eerste instantie omdat je moeilijke patronen vervangt door een gezonder alternatief. Bijvoorbeeld omdat je je zelfverzekerder voelt, meer benaderbaar bent, je makkelijker verbindt, natuurlijker uiting geeft aan je emoties en makkelijker om gaat met conflict. En in plaats van hard je best te doen om iets van jezelf te bewijzen, ben je op een meer natuurlijke manier aanwezig. Dit maakt je effectiever en authentieker.

Ook wordt duidelijker wie je als mens werkelijk bent, wat je echt wilt en welk potentieel je nog wilt realiseren. Als vanzelf ga je jezelf en anderen op een gezondere manier behandelen. Langzaam doch gestaag pas je je buitenwereld aan aan je binnenwereld. We helpen je om deze transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wanneer dat proces goed op stoom is, ben je klaar voor blok drie, waarin meer nadruk ligt op de toekomst.

Blok 3: 2 dagen

Dit laatste blok bouwt op natuurlijke wijze voort op blok 2. We kijken vooruit, naar hoe je ontwikkeling als leider en je carrière er uit kan gaan zien. De invulling hiervan stemmen we af op jouw behoeften, dromen en ambities, die tegen die tijd vrijer zijn van oude patronen en daarmee duidelijker en zuiverder zijn.

Sommige cliënten werken aan hun missie, visie en doel, of werken aan concrete stappen die een promotie mogelijk kunnen maken. Anderen bouwen verder aan hun identiteit als leider en denken na over hoe ze hun team en organisatie hier op kunnen afstemmen.

Waar we ook naar kijken, we maken samen een routekaart voor de komende paar jaar. Hierin staan je waarden en talenten en behoeften centraal. Dit vormt een waardevol einde van een grondig proces.

Er zijn cliënten die hierna nog periodiek langs komen om in te checken en verder te werken aan alle nieuwe dingen die het werk en leven brengen. Wel zien we dat de veranderingen die tijdens het programma zijn gemaakt, blijvend zijn.

Kies je eigen tempo

Leadership Foundation is een privéprogramma, dus je hebt maximale aandacht en discretie. Het programma beslaat 12 volle dagen die beginnen om 09:00 en eindigen rond 15:00 – 16:00. Halve dagen zijn ook een optie.

Je bepaalt zelf het tempo waarin je het programma afrondt. Veel mensen komen één keer per twee tot drie weken. Zo kun je in rust wat je leert integreren in je leiderschap.

Anderen geven de voorkeur aan een intensief proces. In dit geval verdelen we het programma in blokken van aaneengesloten dagen met 1-3 maanden ertussen voor integratie en bezinning.

Dit programma is geschikt voor mensen met een leiderschapspositie of degenen die er naar toe werken. Echter, het is ook toegankelijk voor ondernemers of medewerkers zonder leiderschapspositie. De sector waarin zij opereren is hierbij niet relevant, als ook de leeftijd.

Het Leadership Foundation programma is zowel bij Fleur als bij Ilja te volgen. Wij raden onze cliënten aan om in persoon met ons te werken, omdat we dan de beste resultaten behalen. Als afstand echter een probleem vormt, of je zorgen hebt over je gezondheid, werken wij graag online.

Discretie is een belangrijk fundament van ons programma. We rapporteren nooit naar de leidinggevende of HR afdeling van onze cliënten, ook wanneer de organisatie voor het programma betaalt. De enige uitzondering is wanneer dit op verzoek van en in afstemming met de cliënt gebeurt.

Wij hechten zeer aan een persoonlijke en vrijblijvende kennismaking voorafgaand aan het programma. Hierin bespreken wij elkaars behoeften en verwachtingen, en voelen we aan of de juiste ‘klik’ aanwezig is. Uiteraard bespreken we ook de zakelijke kant.

Interesse?

Heb jij interesse in dit programma? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.