insearchof programma individuele retraite

Individuele retraite

Twee dagen complete aandacht voor jezelf, voor meer rust, overzicht en nieuwe mogelijkheden. Perfect voor ambitieuze ondernemers en leiders.

Informatie aanvragen

NL Interesse

Introductie

Sneller, beter, meer. Altijd aan staan, altijd doen. Druk en gejaagd. We kennen het allemaal.
Maar hoe is het eigenlijk met jou? Wat zie je, als je terugkijkt? Wat ligt je verlangen echt? Welk pad ligt er voor je? Wezenlijke vragen waar in het dagelijkse leven vaak weinig aandacht voor is.

Tijd dus om die te maken. Door jezelf te trakteren op een tweedaagse privéretraite in onze prachtige praktijk in Oosterbeek. Daar, in alle rust en met het zicht op het groen, ga je twee dagen op reis in je binnenwereld.

Samen schetsen we een drieluik en kijken we naar het verleden, heden en de toekomst. We ordenen en laten los, nodigen uit, verstevigen, verbinden, en scheppen ruimte zodat er nieuwe bewegingen kunnen ontstaan.

Deze retraite doe je individueel, zonder groep. Dat betekent volledige aandacht en ruimte voor je eigen ontwikkeling. Weg van alles, helemaal naar binnen, onder professionele begeleiding door een ervaren therapeut. Een mooier cadeau aan jezelf is er bijna niet.

 • Dag 1

 • 09:00 - 09:45

  Landen

  We gaan van start. We leren elkaar kennen en stippelen een routekaart uit voor het weekend. We luisteren naar een inspirerend verhaal en nemen de aandacht mee naar binnen. We verstillen, bereiden ons voor.

 • 09:45 - 12:00

  Het verleden in beeld

  We gaan ruimte maken voor iets nieuws door het recente verleden op creative wijze in kaart te brengen. Welke gebeurtenissen beïnvloedden je persoonlijke leven? Welke successen en uitdagingen waren er? Door terug te kijken rond je af, zet je zaken in perspectief en identificeer je onderliggende patronen. Dit schept ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Tussentijds hebben we een korte pauze.

 • 12:00 - 12:45

  Lunch

  Een lekkere en voedende lunch om weer op energie te komen.

 • 12:45 - 14:00

  Uitwisseling in de natuur

  We gaan de natuur in voor nieuwe energie, inspiratie en een goed gesprek. Aan de hand van een thema nodigen we je uit om met een ander uit te wisselen over jouw recente verleden. In het bos vinden we plekken en manieren om zaken los te laten, dingen te begraven en om zaken in perspectief te zetten.

 • 14:00 - 16:00

  Zijn en niet zijn

  Nu het verleden wat meer zijn plek heeft gekregen, is het tijd voor het heden. Los van je rollen en plekken in je leven: wie ben je nu eigenlijk? En wie ben je nog meer? Wat van je wordt aangesproken en wat mag meer aandacht krijgen? Samen met elkaar onderzoeken we de eenheid in de veelvoud. Halverwege hebben we een break.

 • 16:00 - 17:00

  Integratie

  De dag heeft al veel gebracht en ons hoofd, hart en lijf zitten vol met indrukken. Daarom is het nu eerst tijd om alle inzichten en indrukken te integreren. Wat hebben we nodig om het goede te behouden, het nieuwe te stimuleren en het moeilijke te verzachten?

  Dag 2

 • 09:00 - 09:45

  Aandacht in stilte en beweging

  We vervolgen onze expeditie met een meditatie en oefeningen uit de martial arts. Hiermee oefenen we onze aandacht in stilte en beweging, met onszelf en in relatie tot anderen.

 • 09:45 - 12:00

  Wij in de wereld

  Gisteren stonden we stil bij het heden door te kijken naar onze identiteit. Daar bouwen we nu op voort door te kijken naar hoe we zijn in de wereld om ons heen. Wat aan de wereld is ons tot last en, kost ons energie? En wat aan de wereld waarderen we, wat dragen we bij en wat van onszelf is in de wereld tot bloei gekomen?

 • 12:00 - 12:30

  Stiltewandeling

  Vol van de ochtend nemen we tijd om te wandelen in de natuur. Dit doen we in stilte en aan de hand van een aantal vragen. Al wandelend reflecteren we.

 • 12:30 - 13:15

  Lunch

  Tijd om het lijf te voeden met lekkere en gezonde dingen.

 • 13:15 - 14:45

  De toekomst in kaart

  Met het verleden wat meer opgeschoond en het heden geordend, is het tijd om ons te richten op wat er komen gaat. We brengen onze toekomst in kaart. Welke mogelijkheden dienen zich aan? Welke paden hebben wij te bewandelen? Welke personen en gebeurtenissen kunnen onderdeel worden van onze reis?

 • 14:45 - 15:00

  Pauze

 • 15:00 - 16:30

  Afronden

  We begeven ons richting het einde van onze retraite. We doen een laatste activiteit waarmee we de mogelijkheden en moeilijkheden van de toekomst in kaart brengen en gaan dan over tot de afronding. We vatten samen, spreken een intentie uit voor de toekomst en nemen dankbaar afscheid van elkaar.

Interesse

Heb jij interesse in dit programma? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.