Wat 7 jaar ouderschap ons gebracht heeft

Afgelopen zondag waren wij Koning en Koningin op het kinderfeestje van onze oudste dochter, Olivia. Vandaag is ze 7 jaar geworden en vieren we feest. Tussen de cadeaus en slingers door, kijken we terug op 7 mooie en memorabele jaren samen, als ouders van twee dochters. Hier 7 dingen die het ouderschap ons heeft gebracht:
1) Verbondenheid
Onze beide dochters zijn een uiting van onze liefde en waardering voor elkaar. We hebben een direct lijntje tussen elkaar, maar nu -ook- via onze dochters. Dit heeft onze verbondenheid als geliefden alleen maar versterkt.

2) Verdieping
Regelmatig hebben we een verschil van mening over het ouderschap. Door die aan te gaan, i.p.v. uit de weg te gaan, hebben we beter begrip van elkaars waarden, behoeften en perspectieven gekregen. Dat zorgt voor verdieping.

3) Groei
In het ouderschap zijn andere kwaliteiten en worstelingen naar boven gekomen dan die in onze partnerrelatie. Voor ons een bron van innerlijke groei die ons samen sterker heeft gemaakt.

4) Voldoening
We putten veel voldoening uit de manier waarop onze dochters zich ontwikkelen. Door dat met elkaar te delen, wordt het plezier alleen maar groter.

5) Visie
Door veel te praten over wat we onze dochters gunnen, wat ze nodig hebben, en hoe we met ze omgaan, hebben we een gedeelde visie ontwikkeld van onszelf als mens, onszelf als stel en onszelf als ouders.

6) Familieband
In onze kinderen herkennen we kwaliteiten en eigenaardigheden uit onze beide families. We voelen daardoor meer verbinding met en waardering voor de generaties voor ons.

7) Vervulling
Door het krijgen van kinderen hebben we elkaar geholpen een levensdroom in vervulling te laten gaan. Dat vult onze relatie met dankbaarheid en vreugde.

Wat heeft het ouderschap jullie gebracht?